mandag 27. oktober 2008

Lommedalen fant åpningene

Søndag 26. oktober dro vi på utflukt til Lommedalen. De 10 Korsvollgutta bestemte seg for at de hadde lyst til å spille bedre enn forrige helg - og følgende taktikk ble valgt: Offensivt 3:2:1-forsvar hvor Korsvoll er først på ballen!!! Fokus på hurtig sidelengsjobbing + at 2ere og fremre 3er trekker inn igjen for å hjelpe bakover når ballen er på motsatt side (ellers blir det 3:3 forsvar med enorme spillerom mellom fremre og bakre forsvarsrekke). Bakre 3'er følger linjespiller (strekspiller) og 1erne våre har som hovedoppgave å eliminere hver sin kantspiller. Angrep: Når vi får tak i ballen skal vi konsentrere oss om å være nøyaktige i pasningsarbeidet; avlevere skikkelig pasninger i brysthøyde og ta i mot med to hender. Etterhvert sette tempo på ballen, løpe mye og prøve på noe av det vi har trent på (russere, kantinnløpninger, krysninger, osv) og skyte langskudd/hoppskudd bakfra.
Vi lyktes bra, etter 10 minutter var stillingen fortsatt 1-1 og det lå an til å bli en målfattig og jevn kamp, men så fant Lommedalen snarveier gjennom vårt offensive forsvar, som nå hadde sklidd ut til 3:3. Vi la derfor om til 5:1 og deretter til 6:0 uten at det hjalp nevneverdig. Så laget som har ambisjoner om å nå A-sluttspillet dro kraftig i fra med 8 raske mål på de siste 10 minuttene. Ved pause lå vi under 2-10.
I pausen bestemte gutta seg for å spille 3:2:1 igjen. Selv om dette er en forsvarsformasjon som krever både løpsstyrke og lungekapasitet, er det den absolutt morsomste å spille, og når man får den skikkelig til så kan alt skje. Korsvoll jobbet seriøst og godt gjennom hele 2. omgang og resultatet her ble 5-8 i favør til hjemmelaget, så det burde absolutt være mulig å komme på talefot med Lommedalen. Kampen endte til slutt: 7-18. Nok en gang ser vi at laget vårt sliter med å bli for stillestående og for enkle i etablert angrep, så her må det mer trening til. Og kanskje også litt mer kondis?
Dagens kaptein var Christer og våre 7 mål kom ved: Bendik og Trym 2 hver, Tage, Morten og Sebastian scorte 1 hver. Masse ros til Lukas, Eivind og Brynjar for bra jobbing i en for dem ganske ukjent forsvarsformasjon. Og nok en gang ros til Trygve (tiger'n) som igjen reddet straffekast og flere såkalte 100% sjanser. Trener - lagleder Hanne takker foreldrekontakt Anders for utmerket coaching fra laglederbenken! Til helgen står Vollen for tur.