mandag 20. oktober 2008

Rust i lagmaskineriet...

Alle håndballkamper lever sitt eget liv, det er derfor spillet er så gøy! Men i dag fikk vi oss en nedtur, en liten knekk. Og det kan vi vel i grunnen takke oss selv for: Pasningene gikk i hytt og pine, de landet enten i klypene til Jardar eller på våre egne bein. De få skuddene våre gikk stang ut, mens Jardars gjerne gikk stang-stang-inn. Og de stillestående bakspillerne våre fikk verken med seg kanter eller linjespiller. I perioder spilte vi nesten gå-håndball både i forsvar og i angrep. Etter kampen sa en av spillerne: "Åh, jeg er så fryktelig trøtt i dag" i det han kvalte gjesp nummer to. - Kanskje enkelte bør vurdere å legge seg litt tidligere kvelden før formiddagskamp? Det var jammen ikke mye å rope hurra for i dag - og mange spurte seg om dette virkelig kunne være det samme laget som spilte så godt i Temaserien sist helg? Vi vet at vi kan så mye bedre enn idag, derfor forsøkte vi å riste av oss skuffelsen i garderoben, for neste helg kommer det nye sjanser! Men det var heldigvis noen lyspunkter også: F. eks ønsket 13 gutter å spille denne hjemmekampen (Lukas stod over pga kneskade). Vi gratulerer debutant Joakim som klarte seg fint og som løste oppgavene på kanten godt. Det blir spennende å følge ham videre. Morten spiller med stadig større sikkerhet og viste i dag at han også har kontringsegenskaper. Stå på! Kampleder Hanne registrerte også resultater av Temaserien i form av noen fine snappinger + langpasninger = kontringsmål, og det er veldig bra. Mot slutten av 1. omgang begynte vi å få litt taket på Jardar rent forsvarsmessig, og dommerne viste tegnet for passivt spill (armen peker rett opp fordi Jardar ikke hadde forsøkt å skyte på 30 sekunder) ved flere anledninger, men så fant Jardarspillerne en luke og scoret igjen - og igjen. Jardar hadde mange fine russere (linjespill er neste tema), de ledet 4-7 ved pause og vant til slutt 8-20. Kampens kaptein Ådne scorte 1 mål og det samme gjorde Morten (kontring), Tage (gjennomløpning) og Sebastian (langskudd), mens Christer og Trym lagde 2 mål hver. Mange av oss har lyst til å vinne håndballkamper, og heldigvis kommer det hele tiden nye utfordringer, nye muligheter - og nye spillere med positiv innvirkning på laget. Hvis laget vårt skal ha evnen til å fornye seg, er det viktig å utvikle nye spillere og nye spillesystemer. Per i dag er det f. eks noen som kan 3:2:1 -forsvar og andre ikke. Det var en god del rust i lagmaskineriet i dag, og litt lite samspill, men sånn går det når folk knapt har trent sammen siden i april. Vi må tenke lenger enn denne ene kampen og vi må ha mange spillere som kan gli inn i laget vårt. Kamperfaring er en viktig del av å bli en god håndballspiller. Men HUSK at det viktigste arbeidet gjør vi på trening, så møt opp gutter! Og kom tidsnok!