mandag 8. desember 2008

Temaserien, dag 2: Linjespill

Lørdag 6. des var det igjen klart for Temaserien - den andre av totalt 3 lørdager for gutter og jenter 12 i løpet av sesongen. Og Fjellhammerhallen var proppfull av glade håndballspillere fra tidlig om morgenen til langt på kveld. Temaet vi hadde trent på til denne gang var linjespill - og det er jo inspirerende. Men la det være sagt med en gang; det er ikke bare enkelt å spille med 2 faste linjespillere i etablert angrep: I den første kampen puttet vi det meste inn til linjespillerne uten farlige skuddpådrag først, i neste kamp fikk vi ingen temascoringer (3 poeng for scoring fra linja i etablert angrep), og i den siste kampen var vi vel i grunnen så slitne - etter tidenes lengste håndballtrening - at vi knapt nok klarte å få med oss ballen... Men gøy var det uansett! Og det var absolutt lyspunkter: Eksempelvis ønsket hele 14 spillere å bruke en hel lørdag før jul på dette, og vi skjerpet oss kraftig fra første (kl 10.35) til andre kamp (kl 13.55) og enda var det en kamp igjen (kl 17.15). Og innimellom hygget gutta seg med gode venner - og nye, spennende damebekjentskaper?- fra andre klubber...

  1. Mot Fjellhammers 11-åringer var det lite som stemte, bortsett fra lysende kantspill og flotte kontringer. Vi spilte elendig i forsvar og stod mer eller mindre og så på at knøttsmå linjespillere løp forbi og gjennom den ene luka etter den andre. Bakspillerne glemte helt å skyte på mål og forsøkte i stedet å putte ballen inn til våre linjespillere i håp om å skaffe laget vårt 3-poengs mål. Vi misbrukte dessverre også 2 hardt tilkjempede straffekast, og tapte til slutt 20-21. Hadde det ikke vært for Trygves kjempegode målvaktspill, så hadde nok tapet blitt større. Mot slutten av kampen falt vi tilbake til gamle synder; frustrasjonen bredte seg og stemningen ble temmelig amper, så her har vi fortsatt litt å jobbe med.
  2. Til neste kamp mot Fet 1 (laget som alle ønsker å banke) hadde vi forberedt oss skikkelig. Korsvollgutta var supertente - og klarte nesten å banke Fet!!! Vi holdt følge og lagene lå lenge og knivet om å tilrive seg forspranget, før Fet satte inn sluttspurten med sine innøvde spesialtrekk og vi røyk til slutt med sifrene 8-13. Pluss i margen for gode kontringer og for langskudd bakfra, for at vi satte 50 % av straffekastene og for knallbra forsvarsspill! Baneveileder sa at dette var dagens eneste kamp uten en eneste temascoring - og det tror jeg skyldes at begge lagene spilte tett og godt 6-0 forsvar, samt at Fet holdt fast hendene til våre linjespillere slik at de ikke kunne løfte armene for å ta i mot ballen - og det så ikke dommerne.
  3. Jeg tror nesten at gutta hadde brukt opp det meste av krefter i det vi skulle spille siste kamp for dagen mot Bærums Verk. Det ble et målfattig oppgjør og jeg mener å huske at BV scoret 3 ganger fra linja (3x3=9 poeng). Ros til en herlig Korsvollgjeng for forsøk på høyt balltempo, kontringsvilje, skuddforsøk, innspillsvarianter og fortsatt godt forsvarsarbeid - også i denne kampen.

Temaserien er en del av region østs tiltak for spillerutvikling. Som mange husker hadde 11-årsklassen 3 omganger, hvorav den siste var viet offensivt forsvarsspill. Temaserien er en fortsettelse av utviklingsprosjektet, og gjelder for klassene 12 og 13 år. Vi jobber for at Korsvoll får arrangere siste temakurs for trenere og spillere hjemme i Kringsjåhallen på nyåret.

Ingen kommentarer: