mandag 3. november 2008

Gøy å spille mot Vollen

Håndballkamper er gøy, men det er ikke så viktig å vinne, mener mange av Korsvollspillerne, som skal ha masse ros for topp innsats gjennom 2 x 20 minutter. Vi gikk ut i 5:1 formasjon i forsvar for om mulig å stoppe Vollens storskytter Henrik og lyktes bare delvis med den taktikken, og i tillegg hadde også "kjempen" Bjørnar lært seg å skyte. Vi sliter litt i forsvar, i dag fikk vi flere advarsler, utvisninger og straffekast som følge av at vi bruker hender/armer galt og/eller at vi kommer på etterskudd. Men heldigvis så har vi 2 gode keepere som redder mange vanskelig skudd og straffekast. Og det smaker godt!
I dag skulle Korsvoll øve på å bruke lengre tid i etablert angrep og være mer presise i pasningsarbeidet vårt. Og det klarte vi! Den siste uken har vi trent på "ruller" - det betyr at vi forsøker å rulle opp (åpne) motstanderens forsvar slik at det oppstår "låvedører" som vi kan utnytte. Ruller stiller spesielt store krav til kantspillerne våre - som nå må jobbe motsatt av kantinnløpninger som de har hatt suksess med siden forrige sesong. Vi så noen riktig flotte ruller i dag, men det blir mye nytt å huske på, og vi bør kommunisere enda tydeligere, slik at absolutt alle vet når det kommer en rulle. Vi må også trene mer på å vurdere når vi skal kontre og når vi bør gå over til etablert angrep. Det stod 5-10 til gjestene ved pause. I 2. omgang la vi om til vår yndlingsformasjon, den offensive 3:2:1 og lot det stå til. Nå slapp Korsvollgutta seg litt løs og spilte mer inspirert og variert. Det var skikkelig gøy en stund da Vollen holdt på å ramle helt sammen. Denne omgangen endte 6-9, så sluttresultatet ble 11-19 til gjestene. Dagens kaptein Tage scorte 1 mål, det samme gjorde Bendik, Trym laget 2, Christer 3, mens Johannes satte inn 4 mål i dag. Godt jobba! Ådne (med judoskade) så kampen fra tribuneplass og observerte at vi har mest å hente i forsvar der samarbeidet mellom den som går ut og støter og den som skal overta bak svikter. I angrep har vi begynt å få med linjespiller og det er bra. Takk til Reidar som dømte kampen sammen med Vollens trener (fordi de oppsatte dommerne ikke møtte opp). Etter kampen sa Vollens trenere - lagledere: Korsvoll er et mye bedre lag enn Vollen, dere spiller jo håndball, vi skyter bare på mål!