søndag 23. november 2008

Nivåforskjell

Helgens kamp mot Oppsal 1 viste (igjen) at det er nivåforskjell mellom lagene, men i korte perioder viser Korsvollgutta at vi KAN være på talefot med de beste når alt klaffer. Og det er ganske gøy å se at sindige og effektive Oppsalgutter begynner å miste grepet såpass at de dømmes for passivt spill! Når det er sagt, så var vel ikke dette vår beste kamp og vi var kun glimtvis i nærheten av hva vi presterte under Oslo cup. Forsvarsmessig så renner målene inn når vi ligger for langt ute og lar motstanderens linjespiller løpe fritt bak vårt midtforsvar. Her har vi mye å hente! Angrepsmessig var særlig 1. omgang preget av for lite fart på beina, manglende balltempo, lite samspill og mye enkeltmannsprestasjoner med enkle avslutninger. I dag klarte vi ikke å få med oss de viktige kantspillerne for å starte opp rulle - viderespill, tempo og kantinnløpninger, slik vi gjorde så bra under Oslo cup. Men fortvil ikke, det er helt normalt at prestasjonene varierer, fordi det er vanskelig å "levere" hver gang, og kanskje har det vært litt mye håndball i det siste... Når sant skal sies, ble vi nok ganske så stressa av Oppsals "aggressive" offensive (5:1, etterhvert 3:3 og 3:2:1) forsvar. Vi gjorde mange tekniske feil og var unøyaktige pasningsspillet vårt slik at kvikke Oppsalgutter kontret oss i senk. I andre omgang løsnet det heldigvis litt og nye bakspillerkombinasjoner fant veier inn, rundt og forbi og inspirerte spillesugne og uthvilte bein fra benken til å gi alt. Vi tapte 2. omgang med "bare" 6 mål (den første med 10) og tilsammen ble det 11- 27 til Oppsal 1, som med denne seieren erobret 2. plassen på samme poengsum som Fet 1. De 5 beste lagene går til A-sluttspill og etter jul skal vi møte mer jevnbyrdige lag i B-sluttspillet. Flere av våre spillere lot seg inspirere av Oppsal og spurte om vi snart kunne lære de flotte trekkene som Oppsal vartet opp med. Og la det være klart: Med Korsvolls spiller-materiale burde det være fullt mulig å nærme seg nye prestasjonsnivåer, men det krever helt klart større treningsinnsats enn det deler av spillergruppa legger ned pr i dag. Dagens kaptein Ådne var heldigvis tilbake i god form etter judoskade og laget 1 mål, det samme gjorde Morten og Sebastian. Samspillet mellom Trym og Tobias resulterte nok en gang i mange fine kombinasjoner og de puttet 4 mål hver. Les hva Oppsal skriver om kampen www.oppsal96.com