mandag 23. mars 2009

Gratulerer Kløfta!

Kløfta hadde mye å spille for denne søndagen, de hadde et forsmedelig tap å hevne fra tidlig i høst og var på jakt etter sin første seier i B-sluttspillet. Med beintøft forsvarsspill og lysende kantspill på høyresiden, leverte de varene: Vi gratulerer Kløfta med seier 8-12!

Tidlige hjemmekamper er tradisjonelt ikke Korsvollguttas aller sterkeste side, ei heller i dag. Det er vanskelig å finne konsentrasjon, spilleglede og riktig tenningsnivå når kroppen sover.

Vi gikk ut i en klassisk lagoppstilling med støtende 6:0 forsvar og aktive kantspillere i et forsøk på å føle oss litt fram - for dette var (i følge godt informerte kilder) et annet lag enn de vi hadde møtt tidligere, bla a hadde Kløfta med seg noen 95 års spillere i dag. Det ble raskt klart at Kløfta hadde en kjempgod høyrekant som lagde mye bryderi for oss fordi han satte gode finter både før og etter ballmottak, og i tillegg gikk det inn en del overraskende (steg?)skudd fra Kløftas bakspillerne. Vi slet med andre ord hardt med å sette forsvaret.

I angrep skulle vi kjøre rullespill og lange angrep med troverdige pådrag, slik vi har trent på i de siste ukene og det lyktes vi bra med for vi spilte oss frem til veldig mange fine målsjanser, men vi ser igjen at vi har for dårlig avslutningsteknikk når vi er helt igjennom i pressede situasjoner, eller vi skyter langt utenfor mål ved skudd bakfra. Normalt pleier kantene våre å stå for 4-6 mål pr kamp, men i dag ble det med 1 mål og det er uvant. Vi ledet en eneste gang i kampen og holdt følge til 6-8 ved pause. At vi bare scoret 8 mål i løpet av en hel kamp (2 x 20 min) sier noe om at uttellingsprosenten vår må ha vært ufattelig lav i dag... Så her er det mye å trene på!

Etter pause var planen å forsøke å stjele baller for å kontre inn noen mål, samtidig som vi ville forsøke å lure kløftas antatt svakeste spiller til å avslutte fra venstre kant. Vi gikk derfor ut i 3:2:1 men planen virket ikke, for Kløftas gode høyrekant lurte oss trill rundt og satte 3 kjappe scoringer - mens våre fine (planlagte) snappinger og kontringssjanser dessverre ble forspilt.

Vi la om til 5:1 pluss spesialoppdrag om å ta vekk Kløftas beste kantspiller og når det funket ble det plutselig litt greiere å være målvakt også. Det er skummelt å være målvakt når spillere skyter så hardt rett over hodet ditt gang på gang. Mon tro om ikke dommerne burde vært voksne nok til å benytte regelen der man kan beordre spilleren til å sette skuddene sine et annet sted, eller vise ham ut for unfair play. Det er også uvanlig å få gråtende spillere inn på benken etter å røff behandling av forsvaret - noe lagleder Hanne tok opp med Kløftas lagleder etter kampen.

Selvsagt var det lyspunkter også i dag - og dette er noe av det vi skal huske best: Vår klassiske frikastoppstilling gav god uttelling i dag - og Trym banket inn 5 herlige mål. Bra gjort! Ådne spilte forfriskende godt på høyre bakspillerplass og gjorde mange lekre gjennombrudd så når avslutningsteknikken er finpusset så kan dette bli riktig morro! Linjespillerne våre ble godt pakket inn i dag, men særlig kaptein Tobias slet seg til mange frikast i dag. Målene i dag kom ved: Tobias, Anders og Christer (1 hver), Martin og Ådne (2 hver) og Tryms 5. Korsvoll endte dermed på 6. plass i B-sluttspillet med 3 seire, 1 uavgjort og 3 tap. Nå starter fotballsesongen og snart er det Ål cup (-: Det blir gøy!

Ingen kommentarer: