søndag 14. februar 2010

Oppegård - Korsvoll 20 - 24 (-:

Det er alltid gøy å spille mot et lag for andre gang, og kanskje særlig når det har skjedd så mye bra som hos Oppegård. Forrige gang vi møttes slo vi dem med 14 mål (22-8) og halvparten av deres mål kom da vi åpnet opp forsvaret vårt med å forsøke oss på mann-mann de siste 7 minuttene.

Denne gangen stilte vi med 10 spillere, hvorav 3 har begynt å spille håndball denne sesongen. Det er viktig å tenke langsiktig og gi uerfarne spillere sjansen og ikke toppe laget hele tiden. Theodor og Eivind delte høyrekanten broderlig mellom seg i 1. omgang og erfarte at det er vanskelig å stoppe fintesterke motspillere. Målvakt Holger viser igjen at han helt klart har talent (ved blant annet å redde straffekast), men avslører også at han mangler håndballtrening og sliter med kant- og distanseskudd.

Vi begynte i 6:0 med avtale om å støte på farlige skyttere og stå og vente på fintesterke, samt flytte hele blokka sidelengs og pakke sammen to og to. Men teori og praksis er ikke alltid sammenfallende, så når vår høyre 2er ligger ute og vaker et sted midt i mellom, blir det stooore rom for å gå opp på langskudd, spille russer med linjespiller eller ut til venstre kant.

Vi gikk derfor over til skjev 5:1 for å forsøke å stoppe Oppegårds gode venstre bakspiller (nr 41) som regisserte de fleste av Oppegårds angrep (han er nok 95 spilleren med dispensasjon). Johannes er særdeles dyktig i denne rollen med å ødelegge flyten i angrep for motstanderen. Han er god til å lese spillet og snappe så vi kan lage kontringsmål (og med et mer rutinert mannskap tilgjengelig kunne vi lett kjørt dem i senk med 3:2:1 forsvar).

Vi jobber nå aktivt med Å HOLDE HODET KALDT, uansett hva som skjer, slik at vi kan bruke energien på det vi KAN gjøre noe med, d.v.s.: spillerens egen innsats (i stedet for å irritere oss over dommere, med- og motspillere). I dag fortjener Korsvollgutta ROS - for vi røyk ikke på en eneste utvisning, og spillerne var dyktige til å spille helt opp til dommerens grense.

Ved pause stod det12- 12 og Oppegårds sympatiske trener syns dette var kjempegøy (og det samme syns han fortsatt etter at kampen var ferdig og de hadde tapt med 4 mål).

Angrepsmessig spilte vi ikke opp mot vårt beste i denne kampen, vi fikk ikke helt opp balltempoet og manglet litt erfaring i forhold til å kunne kjøre innøvde kombinasjoner. Og vi fomlet litt i midten, men løste det elegant i 2. omgang ved å la vår linjespiller Brynjar jobbe aktivt rundt deres offensive spiller.

Men gøy var det, og særlig i begynnelsen av 2. omgang (da vi toppet laget litt for å rykke i fra og forsøke å sikre seieren) viste Korsvoll hva som bor i laget - og gutta mener selv at de har mer å gå på! Jeg gleder meg til den dagen alle spillerne bestemmer seg for å gi alt!

Kampfakta:
  • Seriekamp: Oppegård - Korsvoll 20 - 24 (12-12 ved pause)
  • Disse spilte (med sekretariatets mål i parentes): Anders (1), Brynjar (6), Christer (1), Eivind, Holger (MV), Johannes (7), Martin (3), Morten (1), Theodor og Ådne (5)