søndag 30. mai 2010

Gøy på H2O-cup (28.-30.mai 2010)


Fredag ettermiddag dro 7 Korsvollag av gårde i 2 busser til H2O-cup i Vikingskipet på Hamar. Vi hadde gledet oss lenge, og la det være sagt med en gang: Dette gjør vi gjerne flere ganger!

For en fantastisk gjeng å være på tur med: G96 har en herlig blanding av konkurranse-mennesker og humørspredere, individualister og lagspillere. Og aldri er det nei å få uansett hva du ber dem om. – Vi kan være skikkelig stolte av våre initiativrike, hjelpsomme, hyggelige, høflige og veldig populære tenåringsgutter. Det ryktes at facebook og sms-aktiviteten har tatt seg kraftig opp etter helgens nye bekjentskaper.

Å være på cup er berikende både sosialt og håndballfaglig – man ser fremgang og gjør justeringer fra kamp til kamp, man observerer andre lag og finner nye håndballvenner. Vi spilte mot gode lag fra 4 regioner: Sandefjordlaget Runar (sør), Bergenslaget Os Turnforening (vest), Trondheimslaget Freidig (midt) og Nordbygda fra Løten (innlandet) så våre 7 kantspillere, 3 linjespillere og 3 bakspillere fikk skikkelig brynt seg.

Det var til sammen 245 påmeldte lag til årets H2O-cup fra 51 klubber og det ble spilt håndball på 10 baner samtidig. Våre kamper var på 2 x 15 min (uten timeout eller pause) og vi var sikret minst en kamp i A/B-sluttspillet uavhengig av resultatet i grunnspillet.

Vår første kamp gikk mot Runar 2 (fra Sandefjord) fredag kveld: Vi holdt følge på 1-3 og 3-5 men fra 4-8 var det jevnt slutt, og vi røyk til slutt med hele 10-18 (etter 2 x 15 min), etter en ikke helt god åpningskamp som nok bar preg av litt for høyt spenningsnivå, som resulterte i mye rare pasninger/mottak og litt vel mange paniske innspill til linja – som observante og kvikke Sandefjordgutter effektivt omsatte i kontringsmål mot oss. Runar G96 har 2 lag og de alltid hyggelige trenerne lurte fælt på hva som hadde skjedd med oss siden forrige gang vi møttes i Falks Eliteturnering (juni 2009) hvor vi spilte knallbra (men tapte 11-16 etter 2 x 20 min). Runar 2 er deres nivå 1-lag og de vant A-finalen på søndag ettermiddag.

Fredag kveld tilbrakte vi på Arstad skole (i Stange), pizzaen smakte godt og jentene var pene!

Vår andre kamp gikk mot Os Turnforening (fra Bergen) ved lunsjtider lørdag: Etter en tur med lokalbussen og felles frokost i Vikingskipet, var både nerver, pasninger og mottak på plass igjen i tillegg til godt forsvarssamarbeid; Korsvoll ”eide” gultrøyene vestfra gjennom store deler av kampen. Gutta våre var gode i kontrings- og ankomstfasen, men har fortsatt mye å hente i form av kollektiv bearbeiding, timing og særlig det å være i fart når man mottar ballen! Med lavt balltempo og lite fart på beina blir vi enkle å takle og lette å lese, så vi tapte 12-16. Men de gangene vi faktisk gjennomfører det vi har avtalt sitter målene som bestilt! Os G96 røyk for øvrig ut i A-kvartfinalen. Os Turnforening ble kåret til beste klubb under H2O-cup. De hadde 8 av sine 11 lag i A-sluttspill. Det ble gull til J95, sølv til G98 + G95. Vi gratulerer!

Vår tredje kamp gikk mot Freidig 2 (fra Trondheim): Ved middagstider ventet sympatiske Freidig 2 (som hadde tapt med 12 mål mot Runar og burde være overkommelige for oss). Vi hadde i mellomtiden sett at Kjelsåsjentene var like stillestående i etablert angrep som oss, og hadde vi bestemt oss for å gjøre noe med det i denne kampen. Pasning, mottak og forsvarssamarbeidet fungerte fint, men vi skøyt Freidigmålvakten veldig god. (Korsvollgutta virket kanskje litt slitne i hodet og burde muligens fått i seg litt mat før denne kampen?) Vi syns at vi ble litt bortdømte fordi den ene dommeren var kjempestreng og viste oss ut etter tur, mens den andre dommeren ikke viste ut noen trøndere...Vi gav oss ikke så lett og scoret flere ganger i undertall, det var ganske spennende, men det tar på å spille 1-2 mann mindre gjennom nesten hele andre omgang, så vi tapte til slutt 6-10 for laget som vant B-finalen.

Lørdag kveld var det gratis kino (badeland var dessverre stengt pga streik), mer pizza og masse flørting med damene.

B-sluttspill (søndag), B- kvartfinalen mot Nordbygda (fra Løten) ble en riktig grøsser: Under lørdagskveldens spillermøte satte gutta selv opp både laget og taktikken. Før kampen hadde spillerne utstyrt seg med barter og skjegg i alle tenkelige fasonger og var riktig stilige. Korsvoll gikk ut med ”toppet lag” (dvs. den antatt beste på hver spillerplass) - for nå er det vinn eller forsvinn! – i håp om å rykke fra og det klarte vi: Takket være flott kollektiv bearbeiding rullet vi opp motstanderens forsvar gang på gang og ledet med 4 mål etter 10 min. Men så ble vi slitne, vi måtte begynne å bytte spillere og posisjoner, vi kom på etterskudd og fikk den ene utvisningen etter den andre, mens Nordbygda spiste seg innpå. Stresset ble nok litt i meste laget for enkelte. Vi tapte dessverre med 2 kjedelige mål etter en forrykende sluttspurt av Løtengutta (som for øvrig røyk ut i neste kamp mot Flåværingen som ble nr 2).

Vi syns ikke utvisningene var verken fortjent eller rettferdig fordelt mellom de to lagene – også denne kampen bar dessverre preg av ”skjev” dømming, med en kjempestreng dommer som viste oss ut i hopetall, mens Nordbygdaspillerne ble tillatt å slenge våre gutter i bakken nesten som de ville. Synd for oss at dommerne skal bli så avgjørende for utfallet av en kamp. Problemet med ”skjev dømming” lar seg enkelt løse ved at dommerparet bytter side ved pause, så jevner det seg ut (lagene bytter ikke side ved pause for å spare tid) - akkurat slik dommersjefen hadde instruert parene om å gjøre. - For dommere må vi ha, selv om de noen ganger er veldig ulike i sin tolkning av reglene.

VI GRATULERER Trondheimsklubben Freidig (som vi delte Arstad skole med) og applauderer Freidig J95 + Freidig G96-2 med seier i B-sluttspillet og Runar 2 som vant A-finalen i G96, akkurat slik de hadde drømt om. Vi gleder oss til neste møte!

Vi har brukt turneringen til å samle masse erfaringer, vi har delt ut vimpler til motstanderen, luktet svette, plastret gnagsår, vi har sett flere ulike spillere ta ansvar og slå til i ulike kamper. Vi har ledd, grått og ledd igjen, hatt vondt både her og der, vært frustrerte og sinte, men mest av alt har vi vært lykkelige, blitt kjent med masse folk og hatt det kjempefint!

13 spillere deltok under H2O-cup 2010: Anders, Bendik, Brynjar, Christer, Hans Peter, Michael, Morten, Pan, Sebastian, Theodor, Tobias, Trym og Ådne.
Ledere: Hanne, Kjersti og Anders.

TUSEN TAKK FOR KJEMPEINNSATS ALLE SAMMEN! Dette gjør vi gjerne om igjen!

Ingen kommentarer: