onsdag 18. november 2009

Slått ut av UMBRO- cup i første runde…

Tirsdag 17. november var det klart for 1. runde i østlandsmesterskapet eller Umbro – cup, som det kalles. Turen gikk til Ryggehallen, men for enkelte ble sightseeingen kanskje litt i lengste laget og det er helt klart uheldig for kampforberedelsene når 5 spillere først er på plass i hallen 10 minutter før kampstart, men sånn er livet.

Reidar la ikke uventet opp til 6:0 forsvar og krysningsspill med avslutning bakfra i angrep og vi hang brukbart med de første 10 minuttene av 1. omgang, men så dro Rygge i fra. Gutta våre irriterte seg over at hjemmelaget spilte ganske tøft i forsvar, men ble etter hvert belønnet med 5 straffekast, advarsler og et par utvisninger. Det lønner seg å spille til fløyta går, for det er dommeren som bestemmer hvor grensene går.

I andre omgang var planen igjen å begynne med a) krysningsspill med avslutning bakfra, for så å gå over til å løpe b) lange kantoverganger og deretter c) gjennombrudd fra høyre bakspiller, men i dag manglet viljen til å gjennomføre det meste så angrepsspillet vårt ble ikke helt det vi hadde håpet på. ”Det ble litt tilfeldig hva vi gjorde, eller så skjedde alt på en gang” som en av spillerne uttrykte det. - Kanskje blir det gitt for mange beskjeder samtidig, eller kanskje blir det for utydelig hvem som skal gjøre hva, når og hvorfor? Etter kampen var spillerne tydelige på at de mangler trening på krysningsspill mot aktivt forsvar, så her er det en klar bestilling.

Kontringssterke Rygge utnyttet alle våre tekniske feil til sin fordel. De ligger på øverste halvdel av tabellen på nivå 1 og har slått de fleste av lagene som vi tapte mot i fjor, så det var kanskje ikke helt uventet at de gikk seirende ut av oppgjøret. Med 9 måls seier avanserer Rygge til 1/8 finale – og vi ønsker dem LYKKE TIL VIDERE, måtte de vinne hele UMBRO – cup!

Tusen takk til Rygges sympatiske trenere for fruktgaven – bananer og klementiner gikk ned på høykant i Korsvollgarderoben etter kampen. Takk også til Korsvolls sporty foreldresjåfører som hadde satt av denne tirsdagskvelden og gjorde det mulig for gutta å spille mot en ny og hittil ukjent motstander.

Mest gledelig i dag: At vi hadde en sosial og fin tur til Rygge, med god stemning på tribunen. Det at vi (igjen) har 8 av 12 spillere på scoringslisten, vitner om et jevnt besatt lag med mange målfarlige spillere. Gøy også at Rygges trenere mener vi absolutt holder nivå 1 standard.

Kampfakta:

• 1/16 finale i Umbro – cup (1. runde i østlandsmesterskapet)
  • Pauseresultat: Rygge – Korsvoll 10 – 5
  • Sluttresultat: 20 -11
  • Sekretariatet har notert følgende 8 målscorere: Trym 4, Anders, Bendik, Johannes, Martin, Morten, Sebastian og Ådne scoret alle 1 mål hver.

Til helgen kommer det nye sjanser (seriekamp mot Langhus 2) til å ha det gøy med håndball! Men først er det to treninger – så møt opp, gutter!